Visseral osteopati İç organların osteopatik tedavisi
Visseral osteopati iç organların tedavisiyle ilgilenir. Çoğu iç organ, bir bağ dokusu ağı olan peritonla kaplıdır ve diğer organlara bağ dokusuyla bağlanır. Visseral osteopati, etkilenen organın kısıtlı hareketini gidermeye veya esneklik eksikliğini gidermeye çalışır. Organlar doğrudan, nazikçe ve sıklıkla hızlı bir başarı ile tedavi edilir. Visseral osteopatide hareketlilik olarak adlandırılan organların hareketliliği, birbirlerine ve onları saran veya destekleyen kas ve bağ dokusuna göre hissedilir ve teşvik edilir.

Osteopat organların kendi hareketlerini hisseder
Organların (iç organların) eğitimli bir terapist tarafından hissedilebilecek bir ritmi vardır. Nefes almanın neden olduğu hareketleri hayal etmek ve anlamak kolaydır. Organların istemsiz ritminin kökeni belirsizdir ancak bu onların normal fonksiyonunun bir ifadesidir. Osteopatik uygulayıcı organların ince hareketlerini hisseder (palpe eder) ve böylece ilgili organın sağlığı hakkında fikir edinebilir. Bu hareketi nazikçe teşvik ederek organın canlılığı uyarılabilir ve kendi kendini iyileştirme güçleri etkinleştirilebilir. Organların bozulmuş hareketliliği ve hareketliliği (ritim) manuel olarak düzeltilir ve böylece organların işlevi normalleştirilir. Böbreklerin, uterusun ve mesanenin prolapsusu ile göreceli inkontinans, adet düzensizliği ve adet bozuklukları gibi bilinen sonuçlar tedavi için tipik endikasyonlardır. Bu sayede organların bağ bağları mobilize edilebilir, yapışıklıklar gevşetilebilir ve tıkalı dokular boşaltılabilir. Bu, organların işlevini destekler ve canlandırır, kendi kendini iyileştirme güçlerini destekler ve patolojik mekanizmaları çözer.

Osteopati denge yaratmayı amaçlar
Osteopatik tedavinin çok önemli bir görevi, iç organlar ile kas-iskelet sistemi arasındaki iyi dengeyi yeniden sağlamaktır. Bu alandaki çalışma ve araştırmaların çoğu, St. Etienne'deki Collège International d`Osteopathie'nin (CIDO) direktörü JP Barral DO tarafından radyografi, ultrason ve kızılötesi kamera kullanılarak gerçekleştirildi.

Visseral osteopati – iç organların tedavisi
Visseral osteopati, osteopatinin üç sütunundan biridir ve odak noktası iç organların tedavisidir. Bunlar öncelikle göğüs ve karın bölgesinin iç organlarını içerir. Birçok iç organ, periton adı verilen ağ benzeri bir bağ dokusuyla kaplıdır. Bu organlar birbirlerine ve çevreye periton aracılığıyla bağlanır. Visseral osteopati, karın boşluğunda hareketlilik ve rahatlama sağlayabilir ve rahatsızlığı giderebilir. Visseral osteopatinin amacı organların hareketliliğini ve dolayısıyla organların genel hareketliliğini iyileştirmektir. Bu şekilde bağ dokusundaki yapışıklıklar ve iç organların hareketlilik eksikliği etkilenebilir ve düzeltilebilir. İç organlar doğrudan veya dolaylı osteopatik teknikler kullanılarak nazikçe harekete geçirilir. azalırsa ve doğal ritimleri uyumlu değilse, hedefe yönelik manipülasyonlarla işlevlerin iyileştirilmesi ve normalleştirilmesi sağlanabilir. Bu durumda da ön koşul, etkilenen bölgenin ve komşu organların kapsamlı bir osteopatik muayenesidir. Böbreklerin yanı sıra kalın bağırsak, rahim ve mesane de visseral osteopatide sıklıkla tedavi edilen organlardır. Sindirim bozuklukları, ishal, kabızlık ve adet krampları osteopatik tedavinin belirtileri olabilir. Organ işlev bozukluklarının yanı sıra kötü duruş, yara izleri veya iltihaplanma da hareket kabiliyetinin bozulmasına katkıda bulunur. Osteopatlar fasyayı harekete geçirebilir, yapışkan dokuyu gevşetebilir ve tıkanıklığı etkileyebilir. Bu, tedavi edilen organların işlevini destekler ve kısıtlamaları ortadan kaldırmak ve sağlığı geliştirmek için kendi kendini düzenlemeyi teşvik eder. Visseral osteopati tek başına gerçekleşmez, parietal ve kraniosakral osteopati ile kombinasyon halinde kullanılır.